EDUCATIE EN VOORLICHTING

roadshow web pano

De filmmakers van ‘Vanishing Kings – Lions of the Namib’ sponsorden samen met Africom, IRDNC en Children in the Wilderness (Wilderness Safaris) een ‘Roadshow’, om de film aan de kleine gemeenschappen in de Namib Desert te laten zien. De lokale bevolking betrekken en informeren is een belangrijke eerste stap om hen inzicht te geven in de waarde van woestijnleeuwen. Educatie en voorlichting vormen een essentiële katalysator in het vinden van oplossingen voor het mens-natuur conflict. De film is al vertaald in één van de lokale talen, Damara, en met behulp van de Stichting zal de film ook in Herero vertaald kunnen worden.

Vooral de jonge generatie in deze lokale gemeenschappen heeft een belangrijke rol te vervullen in de toekomst van de leeuwen. Door middel van media – sociale media, televisie, en radio –, streeft de Stichting ernaar om jonge mensen te motiveren een toekomst te zoeken in natuurbehoud, ecotoerisme en andere werkzaamheden die bijdragen tot het behoud van de woestijnleeuwen en van Namibië’s natuur in het algemeen.

De film is gedoneerd aan de twee lokale tv-zenders in Namibië, met het doel een zo groot mogelijk publiek in het land zelf te bereiken. DVD’s van de film zijn gedoneerd aan instanties zoals de Amerikaanse Ambassade in Namibië. Deze stelt de film beschikbaar voor bibliotheken en scholen in het hele land.

 

Home