OVER ONS

Test 1440x406-32

De Desert Lion Conservation Foundation is ontstaan naar aanleiding van het succes van de natuurfilm ‘Vanishing Kings – Lions of the Namib’. Deze film is wereldwijd uitgezonden op onder andere National Geographic, ORF-Universum, ARTE en Smithsonian Channel. De filmmakers hebben gedurende een periode van ruim twee jaar een zeldzame troep woestijnleeuwen in de Namib Desert gevolgd. De vader van deze troep en een ander volwassen mannetje zijn in diezelfde periode vanwege conflict met de lokale bevolking dood geschoten – zij waren één van de laatste volwassen mannetjes in de woestijn. Dit, en de vele reacties die de film teweeg bracht, hebben geleid tot het oprichten van een Stichting met als doel de unieke populatie woestijnleeuwen in Namibië te beschermen.

De Stichting richt zich op het gebruik van media. Dit is een krachtig middel om mensen wereldwijd te bereiken.

Een natuurfilm over woestijnleeuwen zorgt ervoor het publiek bewust te maken van het bestaan van deze unieke dieren. Door het aantrekken van toeristen, en het voorzien van educatie en voorlichting aan de lokale bevolking, hoopt de Stichting meer te kunnen betekenen voor de kleine populatie woestijnleeuwen.

Het voornaamste doel van de Stichting is om fondsen te werven voor The Desert Lion Trust van Dr Philip Stander, en bijbehorende projecten, die zich inzetten voor het behoud van de woestijnleeuwen.

Home