THE DESERT LION TRUST

Test 1440x406-23

Dr Philip Stander is al ruim 35 jaar natuurwetenschapper. Twintig jaar geleden arriveerde hij in de Namib Desert om te onderzoeken of de zeldzame woestijnleeuwen van Namibië daadwerkelijk uitgestorven waren, zoals aanvankelijk werd gedacht. Hij ontdekte een kleine troep in het meest onbegaanbare gebied van de woestijn, en wat volgde was een levenslange verbintenis aan de woestijnleeuwen. Ruim twintig jaar later is de populatie verder uitgebreid, en heeft Dr Stander ongelofelijke kennis opgedaan over deze unieke, zeldzame leeuwen.

Dr Stander is geen gewone wetenschapper. Hij heeft geen thuis, geen kantoor, geen verantwoordelijkheden en verplichtingen, behalve zijn verbintenis aan de woestijnleeuwen. Twintig jaar geleden gaf hij alles op om de woestijnleeuwen intensief te bestuderen. Hij volgt de leeuwen door duinvelden, over ruige bergen, op de eindeloze zandvlaktes en langs de verlaten kust van de Atlantische Oceaan.

Dr Stander bezit alleen een 4×4 Land Cruiser en de nodige apparatuur om de leeuwen te kunnen bestuderen en onderzoeken. Hij verdient geen salaris en alle fondsen die hij ontvangt gaan direct naar The Desert Lion Trust. De Stichting wil Dr Stander van de nodige basismiddelen voorzien, zoals een medische verzekering en een pensioen fonds. Daarnaast zal de Stichting The Desert Lion Trust voorzien van onder andere satelliet radio zenders, cameravallen, 4×4 autobanden en benzine.

Voor meer informatie over The Desert Lion Trust, klik hier.

DL conservation logo sml

Home