VANISHING KINGS – LIONS OF THE NAMIB

Druck

Gedurende de afgelopen jaren hebben wildlife filmmakers Will & Lianne Steenkamp nauw samengewerkt met natuurwetenschapper Dr Philip Stander, om een diepgaand levensverhaal over de woestijnleeuwen van Namibië in beeld te brengen. De filmmakers hebben ruim twee jaar lang een troep leeuwen gevolgd die in de Namib Desert leven. Het is een waargebeurd verhaal over vijf jonge mannetjesleeuwen op weg naar volwassenheid.

Voor meer informatie over ‘Vanishing Kings – Lions of the Namib’ klik hier.

De film heeft wereldwijd erkenning gekregen en is al op diverse kanalen verschenen:

  • National Geographic (Wereldwijd)
  • ORF – Universum (Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland)
  • ARTE (Frankrijk, Duitsland, en Zwitserland)
  • Smithsonian Channel (Verenigde Staten van Amerika)
  • One Africa TV (Namibie)

De filmmakers hebben de Namibische rechten van ‘Vanishing Kings – Lions of The Namib’ aan The Desert Lion Trust geschonken. De opbrengsten van de DVD’s vormen een klein, maar stabiel inkomen voor de Trust en gaan dus direct naar het behoud van de woestijnleeuwen.

De filmmakers hebben de film aan diverse lokale instanties en tv-zenders gedoneerd, en hebben daarnaast een aanzienlijke donatie aan de lokale gemeenschappen gedaan om nieuwe ‘kraals’ (omheining voor het vee) te bouwen met als doel het conflict tussen mens en leeuw te verminderen.

‘Vanishing Kings – Lions of The Namib’ heeft op deze manier bewezen een lonende en rendabele film te zijn voor het promoten van natuurbehoud. Een vervolg verhaal is daarom van enorme waarde. Maar dergelijke natuurfilms maken brengt financiële uitdagingen met zich mee. Zenders investeren niet graag in een waargebeurd verhaal dat veel tijd vergt, waardoor de filmmakers het grootste gedeelte van de film zelf moeten financieren.

The Stichting streeft ernaar financiële ondersteuning te geven voor een vervolg op dit bijzondere verhaal, zodat de filmmakers het leven van de vijf Musketeers zonder oponthoud en financiële onzekerheid kunnen blijven volgen.

Bekijk de Trailer

 

Broadcasters3

Home